Flocci staat voor:

3d print openbare ruimte biodiversiteit sociaal circulair
Circulair

De Flocci is gemaakt van lokaal gerecycled plastic. Voor elke stad kunnen we Flocci´s maken gemaakt van het plastic uit het huishoudafval van die stad. Een 3D printer maakt er dan weer een mooie nieuwe Flocci van.
Het plastic van de Flocci blijft herbruikbaar, dus mocht een Flocci vervangen moeten worden, dan kan het plastic weer vermalen worden en een nieuw leven krijgen.

3d-print circulair biodiversiteit plantenbak dak openbareruimte
Biodiversiteit

In de Flocci´s groeit een rijkdom aan planten. Daarbij houden we rekening met een aansluitende bloei. Dat betekent dat vanaf het vroege voorjaar tot laat in het najaar er bloeiende planten in groeien.

Dit is belangrijk want het zorgt ervoor dat insecten en vogels er continue voedsel en nestmateriaal kunnen vinden.

3d-print openbareruimte circulair biodiversiteit
Sociaal

Schoonheid en natuur zorgen ervoor dat je je goed voelt. Op een mooie plek met veel planten voel je je gelukkiger en vrolijker.

Een plek waar je mensen kan ontmoeten en spontaan een praatje met elkaar kan maken zorgt er bovendien voor dat er in de stad sterkere sociale banden zijn. De Flocci´s zijn daarom uit te breiden met zitvlakken.

Over Flocci

De Flocci bestaat uit verschillende modules. De modules passen op meerdere manieren in elkaar. Samen vormen ze een bloemvorm of een aaneengesloten patroon. Je kan zoveel Flocci´s aan elkaar schakelen als je wilt en hele daken en pleinen ermee bedekken.

Geinteresseerd in een Flocci?
Voor informatie en bestellingen neem contact met ons op.